nieuwsbrief september 2017

textiel-en-kunst-1

Open dag a.s. zaterdag 26 augustus tussen 11.00-14.00 uur ben je welkom als je belangstelling hebt voor mijn viltles-programma maar je wilt graag zien en voelen wat het inhoud. Zie site fibreations met de workshops Elke titel van een workshop kan je aanklikken voor informatie en foto’s. Ook verkoop ik vilt en spinwol deze dag.

Exposities met mijn viltwerk.

  • Veenhuizen; galerie De Kunsttuin verkoopt mijn collectie “Fluisteringen” uit 2017 tot en met 17 september 2017. zie de site van De Kunsttuin
  • Leiden; in museum het Wevershuis tot en met 24 september is hier een textielkunstexpositie met het thema de Stijl, zie; museum het Wevershuis fotosboek van de expositie De Stijl voor de foto’s van alle werken.
  • Roden; Wat’n Kunst. Zie;  Wat ’n Kunst – activiteiten 1, 2 en 3 september.  Zaterdag 2 september demonstreer ik tussen 13.00 en 17.00 uur samen met vele andere kunstenaars en zangeres Ellen ten Damme en cabaretière Sanneke van der Meulen  luister en de hele middag op.  Zondag 3 september sta ik met mijn viltkunst op de Kunstmarkt. Zie;  Wat’n Kunst; het programma  Tussen 11.00 en 17.00 brengen kunstenaars uit Noordenveld Kunst in brede zin onder de aandacht.
  • Peize/ Noordenveld; Open Atelier Route 2017, ‘Indian Summer’. Zie bijlage voor de informatie. Bij mij vind je ‘Hoofddeksels voor Statushouders’ worden dit weekend voor het eerst gepresenteerd deze worden op een kunstveiling op 4 november in Roden worden verkocht. Info volgt later. Meer dan 20 textielkunstenaars maken onbaatzuchtig een hoofddeksel met gebruik van Hennie’s. En Flip Drukker zal mijn gastkunstenaar zijn dit weekend, 10 jaar geleden verhuisde hij vanuit dit huis naar Groningen, dus éénmalig terug op oude stek in de oude Polschool!
  • Wol verkoop. Unieke wol gekaard en ongekaard van wolman Sikko Oegema. Nieuw van de Weidonk is Lincoln longwool, Shetland, Brilschaap en Skudde in kaardvlies, ideaal voor spinners en vilters!

 Mijn workshop programma is dit jaar een combi van cursussen voor gevorderden, nieuwe workshops waar ik zelf zin in heb en workshops waar naar gevraagd wordt. Heb jij wensen? Laat het mij weten; je kan al vanaf 2 mensen een afspraak maken voor een workshop in mijn atelier. Ook op locaties, scholen, teamuitjes, familiebijeenkomsten, tuingroepen en vrijgezellenfeestjes behoren tot de mogelijkheden.

Zonne groet, Jolande