Nieuwsbrief

Ik wens jou een levendig 2018 waarin balans is tussen ruimte voor jouzelf en aandacht voor ieder die je lief is.

Thema’s nieuwsbrief:

  • Handwerkcafé
  • Workshops
  • Exposities

Het handwerkcafé blijkt een groot succes, er hebben zich al 25 deelnemers (statushouders en Nederlanders) gemeld en de eerste 3 bijeenkomsten waren heel gezellig en leerzaam. Het haken van een Hennie (rondje) was les 1, een Grannie, (vierkantje) was les 2 en breien is les 3. We krijgen elke week nieuwe aanmeldingen dus nu is er een deelname stop. We mochten al veel donaties ontvangen en daar zijn we heel dankbaar voor; stoffen, breiwol en katoen en naalden, en ook al drie naaimachines! We gaan dus nog vilten, naaien en borduren! Wordt vervolgt…

Bij Fibreations in Peize wordt wekelijks gevilt, de drie jaarcursussen lopen heel goed en de workshops op maat/op aanvraag zijn divers. Nu nog te boeken is workshop ‘papierscheppen met planten en vervolgens vervilten.” Deze tweedaagse is 26 en 27 januari zal gevuld zijn met experimenten voor de gevorderden viltsters e.a. textielkunstenaars. Meld je aan!

 

Kontakt II

Vanaf 21 april tot 21 mei vindt er een spectaculaire expositie plaats waarvoor 21 duo’s zijn gevormd van een viltster mét een Friese kunstenaar die samen een zoektocht openen en hieruit een kunstwerk laten voortkomen. Deze zullen in Ryptsjerk te zien zijn in een grote tuin en kas (bij de Vertakking), noteer deze expositie alvast. Er is zoveel te zien tijdens Leeuwarden culturele hoofdstad 2018! Samen met Reina Visser organiseer ik dit.

Workshop Plantaardig wolverven op 21 januari heeft nog één plek!

 

25 maart is ons huis geopend i.v.m. de Huisconcerten Roden en ontvangen wij een Klezmer band; Trio Michael Marang: kaarten via Winsingehof www.theaterroden.nl  

Wist u dat wij een Airb&b aan huis hebben? Voor vrienden en familie voor wie je een plekje zoekt kunnen hier terecht of voor jou als je van ver komt en hier een workshop volgt of het noorden van Nederland wilt bezoeken waar ik niet over uitweid want dat is een goed bewaard geheim hoe mooi het hier is……

Heerlijke feestdagen en graag tot ziens

Jolande van Luijk

De Pol 24, 9321 VC Peize    0505035536/ 0652206778   www.fibreations.nl