Nieuwjaars bericht

Nieuwsbrief januari 2021

2021 wordt een verrassing waarvan we nu niet weten hoe het gaat lopen. Vertrouwend in het leven ben ik gewoon heel benieuwd wat er gaat gebeuren. Vorig jaar was voor mij heel verrassend. De periodes dat ik geen les gaf was ik veel aan het handwerken; tijdrovende technieken, grote afmetingen maar vooral heel kleurrijk. Ik werkte opvallend veel met de kleur geel; stoffen, garens, wol en verf. Ik maakte wandkleden, een vloerkleed en het toppunt: een gehaakt beddensprei. Op zolder vond ik een grote hoeveelheid Hennie’s, gehaakte rondjes die ik geverfd en gevilt heb voor een eerder kunstwerk. Ik haakte elk rondje om met gele, bruine en blauwe wol. Het was niet gemakkelijk om een haaknaald in een viltschijf te porren dus moest ik steeds met een breinaald de steken opentrekken. Heel mindfull.

Intussen startte ik in september een online mindfullness cursus. Ik ontdekte dat ik al handwerkend de ultieme mindfullness oefening in handen heb. Al hakend, breiend en bordurend komt tijd tot stilstand. De klok is ondergeschikt aan het handwerk. Spelend met materialen, vorm en kleur ontwerp ik. Het is zielswerk en ik voel mij vaak zielsgelukkig en vervuld. Herinnering, verwondering en ontwikkeling vallen samen tot een lang verhaal. Zo sluit ik mij af van onrust en Corona-angsten.

In mijn huis woonden dit jaar afwisselend onze dochters van 25 en 22 jaar met hun vriend. In plaats van 3 dagen alléén thuis zijn waren we nu altijd met 4 mensen. We leerden, respecteerden en genoten van elkaar. Het was voor mij als moeder een geschenk waar ik nooit om had durven vragen.

Komende tijd hoop ik jou weer te ontmoeten in mijn atelier om samen mooie kunst te maken. Er staan niet veel workshops gepland omdat ik veel lessen ga inhalen en voor je het weet is het lente en zomer.

Als je hier wilt werken met een kleine groep onder mijn begeleiding in mijn atelier kan je contact met mij opnemen, dan bespreken we de mogelijkheden.

Voor Nu wens ik iedereen een heel gelukkig 2021,  Jolande van Luijk