OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Workshop Vachtvilten  Zondag 27 augustus 12.00 – 17.00 uur 

adres: Hospitaallaan 19, Veenhuizen.
Je leert in deze workshop te vilten met krullen en lokken uit de ruwe vacht zoals van het Drents heideschaap. Je kunt een kraag, een kussen en/of een ruig kleedje vilten. Je leert hoe de vacht echt goed hecht aan de ondergrond en zonder gaten blijft.
 
Na een kort welkom en een introductie door Judith Reedijk en Jolande van Luijk is er allereerst een heerlijke gezamenlijke lunch in de buitentuin.
Om ongeveer 13.15 uur begint de workshop.
 
Kosten € 80,- p.p., inclusief lunch, koffie en thee én alle materialen. Het bezichtigen van de zomerexpositie is ook inbegrepen (normale toegangsprijs: € 3,-)
Het meebrengen van enig gereedschap is niet nodig, alles is aanwezig. De enthousiaste leiding en gedegen kennis van Jolande doen de rest.
 
Inschrijven kan door een mail te sturen naar contact@dekunsttuin.nl met de vermelding: Vachtvilten 27 augustus. Geef aan met hoeveel personen u komt.

 

Vachtvilten, masterclass  Zondag 12 november 10.00-16.00 uur € 80,-

Je leert te vilten met krullen en lokken uit de ruwe vacht zoals Racka, Masham, Wensleydale, Leicester, Lincoln longwol, Gotland, Bluefaced leichester, Shetland, Alpaca, Angora en Drentsheideschaap. Je kan een kraag, een kussen en/of een ruig kleed vilten. Je kan ook met geverfde krullen een persoonlijk karakter brengen in je werkstuk. Je leert veel over de verschillende technieken toepassingen (en dit te doen zonder de rug en armen te veel te belasten.) Maar zeker leer je hoe de vacht echt goed hecht aan de ondergrond en zonder gaten blijft! 

 

Bij Sikko Oegema

Bij Sikko Oegema waar ik de wol in koop.