Zijde.  Lezing over de ontwikkeling van een zijdevlinder van ei tot cocon en hoe je daar nu toch verantwoorde duurzame en diervriendelijke zijde van kan maken! Je kan nu deze lezing boeken voor jouw textielgroep.

Dat ik met Fibreations inmiddels al 10 jaar met wol en vilt weet u inmiddels maar dat mijn carrière ooit begon met zijdeschilderen met mensen met een verstandelijke beperking misschien niet. Ik draaide 12 jaar een kunstwerkplaats en leverde designstoffen aan een modeontwerpster die daar een elegante unica’s van maakte. Ook maakten wij daar levensdoeken op aanvraag.

Met veel belangstelling bezocht ik tijdens mijn reis afgelopen zomer in Zuid Afrika een zijdeplantage, Africa Silks, waar op een natuurlijke manier zijde wordt geproduceerd. Het is een plek waar vrouwen een baan kunnen krijgen zodat hun kinderen verzekerd zijn van zorg en onderwijs. Tijdens de rondleiding leerde ik veel bij over het proces van eitje, zijderups naar zijdecocon. Ik mocht heel veel foto’s maken en die kan ik tijdens een lezing laten zien en vanuit de praktijk over vertellen. Het zal een interaktieve lezing zijn waarin veel ruimte voor vragen en voorbeelden. Zijde is veelzijdig voelbaar!