Workshops

Dagcursus

De dagprogramma's zijn inclusief materiaal en duren van 10.00-16.00. Cursussen worden gegeven in het atelier van Fibreations of op locatie. In overleg zijn er natuurlijk ook andere technieken mogelijk, neem daarvoor contact op voor meer informatie!

Individueel kunst maken

Voor wie het nodig heeft is welkom. In 3 bijeenkomsten, met jou in de hoofdrol, trekken we jouw creativiteit vlot en krijg je weer ruimte en plezier in kunst maken. Soms ben je geblokkeerd door ervaringen, onzeker over jouw mogelijkheden. Je krijgt de focus terug waardoor je uit je hoofd komt en in je gevoel. De groep is max 3 deelnemers.

volgende serie : juni
€250,-

chakra wandkleed

Botanisch papier en vilt

Werken met plantenvezels uit je eigen tuin en leer het tot papier te maken. Je gaat logen, scheppen en koetsen. De tweede dag leer je dit vast te vilten waardoor de vezels de hoofdrol spelen in een lamp of raamhanger.

22 en 23 september €170,-

Verhalen Vleugels Jolande van Luijk voor Zomerzotheid 2015 (3)

Levensdoek Wandkleed kussen of shawl vilten

Met zijdezachte merinowol en plantaardig geverfde krullen of zijdevezels. Neem contact op bij belangstelling. Vanaf 2 personen, ook mogelijk,
op aanvraag 10-16 uur

€90,-

Fibreations-voor-Noorderveld

Vilten in vormen

Een holle vorm vilten, een bol, tas of hoed. Welke wol kan hiervoor gebruiken? Hoe maak je een mal? Het is een creatieve techniek waar je heel veel toepassingen mee kan maken.
Op aanvraag 10-16.00 uur

€90,-

IMG_1329

eco printen

We gaan met bladeren en bloemen afdrukken maken op stof als zijde en wol. Het is als magie. Je leert een recept die je thuis ook goed kan toepassen.
21 april 2023
€85,-

leer ecoprinten

Vilten in Frankrijk

Als een godin in Frankrijk: Datum: 15 – 23 juli Duur: 7 volle dagen (5 cursus, 2 eigen invulling) Prijs : v.a. € 1.095,- (op basis van volpension, excl. materiaal) Surface technieken en 3D experimenten Tijdens deze cursus gaat je 5 dagen op ontdekkingstocht om uit te vinden wat vilten voor én met jou doet. Je zult deze week uitgedaagd worden over grenzen te stappen. Je maakt kennis met vele materialen en technieken waarmee je d.m.v. texturen en reliëfs ruimtelijk vilt laat ontstaan. Vanuit de stilte van deze unieke plek groeien spelenderwijs verrassende kunstwerken. Ook ervaren vilters krijgen alle kans en ruimte om nieuwe ervaringen op te doen. Opgeven doe je via de website van Felt and Fibres. https://feltandfibers.com/

circles of life, Jolande van luijk (57)

Jaarcursus

Ingericht op persoonlijke coaching maar gefocust op zelfstandiger werken en bewust creatieve stappen maken. De lessen in de jaarcursussen zullen een combinatie zijn van onderzoeken, kijken en praten. Je ontvangt opdrachten om je te inspireren maar de focus ligt op je eigen creativiteit en initiatief. Al mijn jaargroepen bestaan uit 3 á 4 deelnemers. In een kleine groep kan ik mij als kunstcoach goed bewegen, mijn kennis en ervaring is optimaal voor jou beschikbaar. De kosten voor de jaarprogramma's zijn exclusief materiaal. Aanmelden kan door een mailtje te sturen via het contactformulier. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een cursusomschrijving.

Kunstvilt

€450,- per jaar​

Open Atelier

€390,- per jaar​

Waarom bij Fibreations?

In het atelier combineren we vilten, verven, papierscheppen,  verharden, borduren en heel veel andere technieken. Met de ervaring, kennis, vaardigheden en alle materialen die hier zijn kun je rekenen op een gezellige, inspirerende én leerzame dag uit. Jolande zorgt ook voor een veilige sfeer in een kleine groep waar jouw persoonlijke expressie de ruimte krijgt.

Werk van eerdere cursisten