Workshops

Dagcursus

De dagprogramma's zijn inclusief materiaal en duren van 10.00-16.00. Cursussen worden gegeven in het atelier van Fibreations of op locatie. In overleg zijn er natuurlijk ook andere technieken mogelijk, neem daarvoor contact op voor meer informatie!

Individueel kunst maken

Voor wie het nodig heeft is welkom. In 3 bijeenkomsten, met jou in de hoofdrol, trekken we jouw creativiteit vlot en krijg je weer ruimte en plezier in kunst maken. Soms ben je geblokkeerd door ervaringen, onzeker over jouw mogelijkheden. Je krijgt de focus terug waardoor je uit je hoofd komt en in je gevoel. De groep is max 3 deelnemers.
25 aug, 1 en 8 september

€250,-

chakra wandkleed

Botanisch papier scheppen en verwerken in vilt

Werken met plantenvezels uit je eigen tuin en leer het tot papier te maken. Je gaat logen, scheppen en koetsen. De tweede dag leer je dit vast te vilten waardoor de vezels de hoofdrol spelen in een lamp of raamhanger. Natuurkunst.

Zaterdag 15 oktober én zondag 16 oktober


€160,-

Verhalen Vleugels Jolande van Luijk voor Zomerzotheid 2015 (3)

Levensdoek,Wandkleed, kussen of shawl vilten

Met zijdezachte merinowol en plantaardig geverfde krullen of zijdevezels. Neem contact met mij op als je hier belangstelling voor hebt. Je bent welkom vanaf 2 personen dan prikken we een datum. Ook mogelijk als arrangement mét een overnachting voor 2 personen

9 november 10-16 uur

€85,- / €110,- met logies

Fibreations-voor-Noorderveld

Vorm vilten

Een holle vorm vilten, een bol, tas of hoed. Welke wol kan hiervoor gebruiken? Hoe maak je een mal? Het een creatieve techniek waar je heel veel toepassingen mee kan maken.

14 september 10-16.00 uur

€85,-

IMG_1329

Indigo verven

Een gaat een eigen indigovat maken en hierin ga verschillende stoffen en garen verven. Het is als magie.

2 december 10-16 uur

€85,-

IMG-20200920-WA0009

Kunstboeken maken

Je verzorgt zelf tevoren de bladzijden van dit boek. Je gaat ontdekken hoe jij een uniek boek kan maken met je eigen kunstbladen, dit kan textiel zijn, tekeningen, teksten of handgeschept papier.
1 en 2 oktober 10-16 uur

€170,-

IMG_2682

Jaarcursus

Ingericht op persoonlijke coaching maar gefocust op zelfstandiger werken en bewust creatieve stappen maken. De lessen in de jaarcursussen zullen een combinatie zijn van onderzoeken, kijken en praten. Je ontvangt opdrachten om je te inspireren maar de focus ligt op je eigen creativiteit en initiatief. Al mijn jaargroepen bestaan uit 3 á 4 deelnemers. In een kleine groep kan ik mij als kunstcoach goed bewegen, mijn kennis en ervaring is optimaal voor jou beschikbaar. De kosten voor de jaarprogramma's zijn exclusief materiaal. Aanmelden kan door een mailtje te sturen via het contactformulier. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een cursusomschrijving.

Waarom bij Fibreations?

In het atelier combineren we vilten, verven, papierscheppen,  verharden, borduren en heel veel andere technieken. Met de ervaring, kennis, vaardigheden en alle materialen die hier zijn kun je rekenen op een gezellige, inspirerende én leerzame dag uit. Jolande zorgt ook voor een veilige sfeer in een kleine groep waar jouw persoonlijke expressie de ruimte krijgt.

Meesterwerk

€595,- per jaar

Kunstvilt

€450,- per jaar​

Open Atelier

€390,- per jaar​

Werk van eerdere cursisten