Workshops

Dagcursus

De dagprogramma's zijn inclusief materiaal en duren van 10.00-16.00. Cursussen worden gegeven in het atelier van Fibreations of op locatie. In overleg zijn er natuurlijk ook andere technieken mogelijk, neem daarvoor contact op voor meer informatie!

Individueel kunst maken

Voor wie het nodig heeft is welkom. In 3 bijeenkomsten, met jou in de hoofdrol, trekken we jouw creativiteit vlot en krijg je weer ruimte en plezier in kunst maken. Soms ben je geblokkeerd door ervaringen, onzeker over jouw mogelijkheden. Je krijgt de focus terug waardoor je uit je hoofd komt en in je gevoel. De groep is max 3 deelnemers.

volgende serie : 7 november, 21 november en 12 december.
€250,-

chakra wandkleed

Botanisch papier en vilt

Werken met plantenvezels uit je eigen tuin en leer het tot papier te maken. Je gaat logen, scheppen en koetsen. De tweede dag leer je dit vast te vilten waardoor de vezels de hoofdrol spelen in een lamp of raamhanger.
2 februari € 95,-
13 en 14 maart €170,-

Verhalen Vleugels Jolande van Luijk voor Zomerzotheid 2015 (3)

Levensdoek Wandkleed kussen of shawl vilten

Met zijdezachte merinowol en plantaardig geverfde krullen of zijdevezels. Neem contact op bij belangstelling. Vanaf 2 personen, ook mogelijk als arrangement mét overnachting voor 2!

9 november 10-16 uur

€85,-

Fibreations-voor-Noorderveld

Vilten in vormen

Een holle vorm vilten, een bol, tas of hoed. Welke wol kan hiervoor gebruiken? Hoe maak je een mal? Het is een creatieve techniek waar je heel veel toepassingen mee kan maken.

Op aanvraag 10-16.00 uur

€85,-

IMG_1329

Indigo verven

We gaan een eigen indigovat maken en hierin gaan we verschillende stoffen en garens verven. Het is als magie. Je leert een recept die je thuis ook goed kan toepassen.

2 december 10-16 uur

€85,-

IMG-20200920-WA0009

Kunstboeken maken

Er ligt een leporelloboekje (van handgeschept papier) voor je klaar of je verzorgt zelf tevoren de bladzijden van dit boek. Ontdek hoe jij een persoonlijk en uniek boek kan maken met je eigen kunstbladen, mixed media: dit kan textiel zijn, schilderen, natuurvondsten, tekeningen, teksten of handgeschept papier.

18 maart 10-16 uur

€85

IMG_2682

Jaarcursus

Ingericht op persoonlijke coaching maar gefocust op zelfstandiger werken en bewust creatieve stappen maken. De lessen in de jaarcursussen zullen een combinatie zijn van onderzoeken, kijken en praten. Je ontvangt opdrachten om je te inspireren maar de focus ligt op je eigen creativiteit en initiatief. Al mijn jaargroepen bestaan uit 3 á 4 deelnemers. In een kleine groep kan ik mij als kunstcoach goed bewegen, mijn kennis en ervaring is optimaal voor jou beschikbaar. De kosten voor de jaarprogramma's zijn exclusief materiaal. Aanmelden kan door een mailtje te sturen via het contactformulier. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een cursusomschrijving.

Kunstvilt

€450,- per jaar​

Open Atelier

€390,- per jaar​

Waarom bij Fibreations?

In het atelier combineren we vilten, verven, papierscheppen,  verharden, borduren en heel veel andere technieken. Met de ervaring, kennis, vaardigheden en alle materialen die hier zijn kun je rekenen op een gezellige, inspirerende én leerzame dag uit. Jolande zorgt ook voor een veilige sfeer in een kleine groep waar jouw persoonlijke expressie de ruimte krijgt.

Werk van eerdere cursisten