Oproep: (textiel) kunstenaars gezocht!                                                           

Voor Vluchtelingen Werk  Noord-Nederland, afdeling Noordenveld organiseert Jolande van Luijk uit Peize een mini-expositie Hoofddeksels. Op 4 november 2017 organiseren wij tijdens de Open Dag van VWNN Noordenveld een kunstveiling waar deze hoofddeksels bij opbod zullen worden verkocht. Op deze dag viert VWNN Noordenveld dat ze precies één jaar gehuisvest is in haar nieuwe locatie. De opbrengst van de veiling is 100% voor VWNN Noordenveld.  Op deze locatie krijgen veel statushouders o.a. een inburgeringscursus.

Gezocht kunstenaars en ontwerpers die een hoofddeksel maken uitgaande van enkele gehaakte rondjes gemaakt door Hennie. De techniek die je hiervoor gebruikt is vrij; haken, breien, quilten, borduren, naaien en vilten. Materialen om het te combineren zijn helemaal vrij als ook de afmeting en toepassing.Hennie’s zijn op te halen bij contactpersoon Jolande van Luijk, de Pol 24 in Peize op afspraak; 0505035536 of 0652206778.

De kunstenaar staat dit hoofddeksel belangeloos af aan dit project.

De hoofdeksels worden geëxposeerd op 2, 3 en 4 november 2017 in Roden en tijdens de Open Atelier Route 30 september en 1 oktober bij Fibreations, de Pol 24 in Peize. 

Het doel van de opbrengsten van deze kunstveiling is een interactieve activiteiten organiseren op creatief gebied waarin ontmoetingen van de statushouders en Nederlanders centraal staat. Ook een familie-uitje voor onze statushouders om hun zorgen voor even te vergeten.

Samen met vrijwilligers van Vluchtelingenwerk heeft Jolande van Luijk afgelopen jaar al kinderen en vrouwen ontvangen in haar atelier en daar bleek dat creativiteit (vilt maken) een geweldig hulpmiddel te zijn bij contact maken en samen bezig zijn. Van Luijk zegt: ‘Mijn doel is meer mensen in contact te brengen met deze nieuwe Nederlanders d.m.v. kunst. Kunstmakers, kunstkopers en textielliefhebbers in het bijzonder. Daarom stel ik mijn voorraad Hennie’s ter beschikking aan dit project. Dit zijn honderden rondjes gehaakt door een dementerende vrouw toen zij haar normale bezigheden niet meer deed.’

circles-of-life-jolande-van-luijk-47

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *