Zijde-Feestdag Fibreations 10 jaar in Peize

african-silk-14 african-silk-24

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 1 januari 2007 werk ik in Peize waar ik met heel veel plezier met mijn bedrijf Fibreations lessen geef en textielkunst maak. Daarom nu een feestje voor iedereen die hier wel eens kwam ‘workshoppen’. 

Lezing ‘Zijde’

In Zuid-Afrika heb ik  zomer 2016 een zijde plantage bezocht; Africa Silk. Tijdens de uitgebreide rondleiding, die ik  privé kreeg mocht ik veel foto’s maken. Ik ga nauwgezet uitleggen hoe daar zijde wordt gemaakt. Het is een plek waar alleen vrouwen een baan kunnen krijgen zodat zij en hun kinderen verzekerd zijn van een vast inkomen. 

Verven van Zijde met de Rubia tinctuur.

In Zeeland, Steenbergen, staat een fabriekje,  www.rubia.nu waar men natuurlijke verf heeft ontwikkeld voor alle textielsoorten. Hier heb ik een rondleiding gehad waar ik uitleg kreeg hoe deze rood, geel, blauw en zwart tot stand komen. Foto’s maken is verboden. Nu heb ik Geel en Rood gekocht (Wouw en Meekrab) en deze middag gaan we verschillende soorten zijde hiermee verven. Tevens zal ik het verkopen in kleine hoeveelheden.

Zondag 19 maart 11.00- 16.00 uur  Kostprijs hele dag €35,- inclusief lunch.